%
×
Na kompletan asortiman hladnjaka vode,ulja i interkulera

*Popust se obračunava na kasi i važi samo za online porudžbine i za artikle koji nisu već na popustu

dana sati minuta sekundi

kreditnim karticama BANCA INTESE platite na 6 rata

sve za automobil i garažu

011 635 0666

 za porudžbine iznad 6000 RSD

platite karticom ili uplatnicom i preuzmite besplatno u prodavnici

Blog
09.08.2022.

Cerade i vodič za iste

Cerada za vozila je praktična i povoljna zaštita za vašeg ljubimca (auto, SUV, kvad, motor, skuter), a njeno korišćenje je vrlo jednostavno i ne zahteva mnogo vremena. Iako mnogi vozači misle da im ne treba kao pomoć i zaštita, u jednom trenutku zažale što je nemaju, posebno ako dođe do većeg oštećenja vozila. Osim toga, vrlo je isplativa jer je njena cena višestruko manja od cene bilo koje popravke izazvane njenim nekorišćenjem (kad uzmemo u obzir da najmanja intervencija na boji, danas nije ispod 50 do 100 evropskih jedinica). Dodatna prednost, osim povoljne cene, je i dugi vek trajanja. Garancije idu do 3 godine a realna trajnost u normalnim uslovima eksploatacije je oko 5 do 7 godina.

Cerade imaju svrhu da zaštite vaše vozilo od svih negativnih spoljnih uticaja. Ne štite samo od loših vremenskih uslova (kiše, snega, grada), već i od sunca tj. UV zraka, blokirajući uticaj sunčevih zraka na boju i lak vašeg limenog ljubimca. Dugotrajno izlaganje vozila jakim sunčevim zracima napraviće promene ne samo na spoljnom delu vozila već i u njegovoj unutrašnjosti. Na sve to, tu je i ptičiji izmet, lišće, smola i polen sa drveća, kao i pesak.

 

Kakva vam cerada treba?

U zavisnosti od veličine vozila najčešće veličine cirada su: M, L, XL i XXL. Svaka od ovih veličina ima 3 mere: visinu i širinu koje su u odnosu na vrstu vozila uglavnom univerzalne i dužinu koja je od odredjene do odredjene mere (visina 150, širina 200, dužina 450–500cm).
 

Pored ove podele imate podelu i po vrsti vozila, odnosno, da li je upitanju skuter, motor, motor sa koferom, kvad, kvad sa koferom, auto hečbek, sedan, karavan, kupe, SUV ili specijalizovane varijante napravljene za posebne automobile poput Poršea 911, Bube, Jeep-a, Peglice ili čak i pogrebnog vozila.

Postoji i više nivoa namene i kvaliteta cerada: basic, mobile, premijum varijante (razlikuju se u broju slojeva i kvalitetu unutrašnje postave, koja praktično čuva auto od oštećenja).

Postoje varijante isključivo za oldtajmere i unutrašnju upotrebu, napravljene od najfinijih materijala i naravno na kraju ništa manje bitne cerade protiv “grada”.

Kako koristiti i održavati ceradu?

Nemojte nikad ceradu stavljati na prljavo vozilo. Razlog je prost, od trenja materijala cerade o lak vozila završićete sa ogrebotinama na laku. Svaka iole kvalitetna cerada ima fin sloj tkanine iznutra koji je namenjen za čuvanje laka od grebanja, i jednom kada ga zaprljate i kontaminirate veoma teško ćete ga očistiti. U redu je da jednom u godinu dana operete, ispuškirate ceradu na vozilu, Naše cerade su napravljene od mikrovent materijala koji do 0 stepeni Celzijusa odvode vlagu izvan cerade, normalno ne propuštajući je unutra.

Ispravno postavljena cerada treba da bude malo ispod linije donjeg nivoa vozila, kanapi ili sistemi za pričvršćivanje cerade zategnuti i zakopčani, kako bi sprečili podizanje i svlačenje cerade usled vetra. Na kraju ceradu uvek držite u ambalaži namenjenoj za nju, da se ne bi oštetila ili pocepala. Na sajtu Autodragstor-a imamo širok izbor cerada, od osnovnog do premijum kvaliteta, za najširi asortiman vozila.

Cerade Auto Dragstor 

Zaštite za vozilo Auto Dragstor

Cerade za  MotorSkuterBiciklKvad, Kola SUV

Anti-spam zaštita