%
×
Na kompletnu ponudu uređaja za dijagnostiku

*Popust se automatski obračunava na blagajni i odnosi se samo na online porudžbine

dana sati minuta sekundi

kreditnim karticama BANCA INTESE platite na 6 rata

sve za automobil i garažu

011 635 0666

 za porudžbine iznad 6000 RSD

platite karticom ili uplatnicom i preuzmite besplatno u prodavnici

Blog
23.06.2022.

Sigurnosni šrafovi - sve što treba da znate o njima

Krađa felni, bilo aluminijumskih ili čeličnih, postala je unosan posao u Srbiji, naročito u velikim sredinama poput Beograda, Niša, Novog Sada... Ima li adekvatnog rešenja i zaštite od krađe?

Postoji rešenje - sigurnosni šrafovi za točkove. Njihova sigurnost je kao i kod svakog alarma, brave ili katanca i meri se u različitim nivoima kvaliteta, sigurnosti i vremena koje je potrebno da se onesposobe. Znači 100% zaštita ne postoji. Ono što možemo je da obeshrabrimo lopova u kradji, sigurnosnim šrafom koji će zadati najviše glavobolje, muke i buke prilikom pokušaja krađe.

Postoji više vrsta sigurnosnih šrafova i svi se svode na 3 tipa: fiksni sa šarom (oblikom, paternom se razlikuju od klasičnog šrafa/navrtke), sa rotirajućom glavom i šarom i šrafovi sa lomljivom maticom (najčešće kod Francuskih modela automobile Citroen i Peugeot).

U paketu obično dolazi 4 šrafa, za svaki točak po jedan, gde skidate originalni i stavljate sigurnosni šraf umesto njega, kao i jedan ili dva jedinstvena adaptera/"ključa" za sigurnosne šrafove. Naša preporuka je šraf sa rotirajućom glavom odnosno prstenom, koji predstavlja najsigurnije rešenje za zaštitu točkova.
Cene sigurnosnih šrafova kreću od 1.000 do 4.000 dinara pa sve do 6.000 ili 8.000 dinara kod ovlašćenih prodavaca automobila.

Jednom kada ih kupite i namontirate potrebno je znati par stvari o njima. Pre svega nemojte izgubiti adapter/ključ. Obično je najsigurniji u pregradi ispred suvozača ili nekoj od pregrada u kabini. Drugi adapter/ključ čuvajte na drugom mestu. Upozorite vulkanizera da ne odvrće i zavrće sigurnosne šrafove pneumatskim alatom/pištoljem, već isključivo ručno.
Ako se kojim slučajem ošteti adapter/ključ ili sigurnosni šraf, potrebno je otići u vulkanizersku radnju. Slobodno obiđite više njih da biste procenili njihovu stručnost i iskustvo, kako bi Vam specijalizovanim alatima skinuli sigurnosne šrafove.

Na našem sajtu imamo u ponudi 3 nivoa kvaliteta i 2 tipa sigurnosnih šrafova - od fiksnih sa šarom do onih sa rotirajućom glavom (kao najkvalitetnije rešenje). Svi dolaze sa 2 adaptera/ključa. pd
Kompletnu nasu ponudu možete pogledati na:  Sigurnosni Šrafovi AUTO DRAGSTOR